Hjemme hos - projekt fornyelse

Starten på det store projekt

En børnefamilie overtog huset efter et ældre ægtepar, der havde boet en stor del af deres liv i netop dette hus. Køkken, bad og bryggers bar præg af 70’ernes tunge stil med mørke brune og grønne nuancer.

Familien havde et generelt ønske om at få et lyst og indbydende hjem med rene linjer og masser af opbevaringsplads. Der skulle være en rød tråd i alle rummene - alle elementer skulle gerne være ens og med rene linjer.

I valget af elementer var der stor fokus på, at det skulle være børnevenligt og slidstærkt, så det kunne tåle evt. skrammer fra små børn og legetøj.

Godt i gang

Der var meget at gå i gang med for familien, der havde valgt at stå for en stor del af renoveringen selv. Gulve skulle brækkes op, vægge skulle fjernes og nye skulle bygges op. Med godt værktøj, handsker og tålmodighed skred arbejdet dog frem.

Væggen fra stue til køkken samt mosaik-pladen i køkkenet blev fjernet, der blev lavet hul i væggen i badeværelset, og alle de gamle fliser på gulvene blev taget af.

Det hårde arbejde giver dog gode resultater. De enkelte rum begyndte efterhånden at blive tømt, så der kunne blive plads til de nye og lyse elementer. Alle vægge og lofter blev klargjorte og malet, og der kom nye gulve på overalt i hjemmet.

Køkken - fra mørkt og trangt…

Det gamle køkken var mørkt og trangt. Det var præget af tunge, mørke farver, høje skabe og overskabe samt en lille kogeø midt i rummet. De mørke farver og højtplacerede elementer var med til at stjæle lyset i køkkenet, så det virkede mørkt og indelukket.

Familiens ønske var at få et lyst og åbent køkken med rene linjer. Køkkenet skulle primært bestå af grebsfrie skuffer, der skulle være gode opbevaringsmuligheder og indbygget køl/frys og opvaskemaskine. Derudover ønskede familien at få en større ø med spisepladser. Alle elementer i køkkenet skulle være vedligeholdelsesvenlige og slidstærke.

… til lyst og åbent

Efter renoveringen har familien fået det åbne og lyse køkken, de drømte om. Alle elementerne er i 50 hvid Boston, som er 22 mm MDF-plade med mat hvid polyurethan toplak, der trækker lyset flot ind i rummet. Den lyse bordplade i hvidtonet massiv eg matcher gulvet flot og giver en elegant og naturlig kontrast til de hvide fronter.

Køkkenet består af brede skuffeelementer under bordpladen samt i øen, der endvidere har fået 2 spisepladser. Køl/frys samt opvaskemaskine er elegant integreret i køkkenet, så hele køkkenet har det samme finish. Opvaskemaskinen er gemt bag skuffelignende front, så de rene linjer under bordpladen ikke bliver brudt.

Køkkenet har to højskabe, hvor køleskab og ovn er indbygget. Resten af væggene er holdt frie for at trække mere lys ind i rummet og for at give rummet en mere åben fornemmelse.

Bryggers - fra kaos…

Et trangt bryggers kan være svært at indrette, når der skal være plads til både vaskemaskine, tørretumbler, håndvask, overtøj, strygebræt og el-skab.

Det gamle bryggers var præget af skabe placeret i forskellige højder, mørke fliser på gulvet og dårlige opbevaringsmuligheder. Familien ønskede at det nye bryggers skulle have masser af opbevaringsplads, masser af bordplads (inkl. vask), plads til vaskemaskine og tørretumbler samt evt. børnesiddeplads til når der skal tages sko på.

… til kontrol

Efter renoveringen er bryggerset totalt forandret. Der er kommet de samme lyse fronter ind som i køkkenet, og så er der placeret en række lækre opbevaringsskabe sammen med vaskemaskine og tørretumbler langs væggen. El-skabet er elegant gemt af vejen bag et af de høje skabe.

Gulvet er blevet dækket af store mørke skifer fliser, der går godt i spænd med den mørke 28 mm laminatbordplade i mørk beton og den underlimede Silgranit vask. Bordpladen går igen på den lille siddeplads ved siden af højskabene. Højskabene samt siddepladsen er i slimline, hvilket giver rummet ekstra gulvplads uden at gå på kompromis med opbevaringsmulighederne.  

Bad - fra trangt…

Det originale badeværelse fra 70’erne var mørkt og trangt. Familien ønskede her et badeværelse med meget mere plads – og en kombination af både bruser og badekar. Med rummets begrænsede størrelse var dette dog lettere sagt end gjort.

Med ønsket om mere plads på badeværelset blev det hurtigt besluttet, at der måtte udvides for at få plads til det hele. Der skulle væltes en del af væggen, så der kunne tilbygges en bruseniche. Hermed kunne ønsket om både badekar og bruseniche imødekommes.

… til total cool

Et badeværelse med nye muligheder – helt i tråd med resten af hjemmet. Badeværelset er bygget op i de samme elementer som resten af huset – hvid Boston. Derudover er der monteret en hvid Getacore bordplade, og de store skifer fliser går ingen på gulvene.

Der er valgt en elegant sammensætning af vaskearrangement og højskab, der giver gode opbevaringsmuligheder. Toilettet er væghængt i det ene hjørne, og den nye indbyggede bruseniche har givet ekstra plads i rummet, så der kunne blive plads til et elegant badekar.

Efter hårdt arbejde

Efter mange uger med hårdt arbejde stod det endelige resultat klar. Familien har fået deres lyse og åbne hjem med rene linjer, opbevaringsplads og sammenhæng. Boligen har flyttet sig fra de mørke 70’ere og ind i nutiden med de mange elegante detaljer.

Der er monteret spot i alle lofter, der giver et godt arbejdslys samtidig med at der ikke er nogen lamper, der bryder de rene linjer i rummene.

Hos Kitchn.dk er vi taknemlige for, at vi har fået lov til at være med i familiens projekt.

Har du et projekt, du gerne vil have set på, så kan vi helt sikkert også hjælpe dig.

Kontakt os på info@kitchn.dk eller tlf. 97 43 05 00

Du kan også få en gratis tegning her!

Se alle vores kundeprojekter HER