Hvad koster et nyt badeværelse?

Jesper Stensen, som er rådgiver hos Bolius, estimerer at prisen på et nyt badeværelse på 6 m2 i gennemsnit rammer 165.000 kr. Men fortvivl ikke. Vi har lavet en oversigt over de forskellige elementer i et badeværelse, som spiller ind på den samlede pris.

Prisen på et nyt badeværelse er ofte høj, men også langt hen ad vejen afhængig af dine valg. Du kan derfor selv være med til at mindske udgiften med dine valg. Hvis du fortsat er i tvivl om, hvad du skal vælge, eller ønsker du blot en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at sænke prisen på dit nye badeværelse, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Kan du bruge skabe og vask i standardmål?

Det vigtigste indretning på badeværelset er skabene og vasken. Kan du designe en løsning, der tager udgangspunkt i standardmål får du den langt billigere, end hvis du skal bruge specialmål. Standardmål er altid at foretrække, da du her får det fulde udvalg af låger, skuffer og tilbehør.

På vores webshop finder du udelukkende produkter i standardmål, men har du andre behov, så send os en mail på info@kitchn.dk med dine ønsker, og så regner vi en pris til dig.

Ønsker du skabe eller skuffer?

Overvej, om du søger hyldeskabe eller skuffeskabe - eller en kombination - da prisen ofte bliver højere ved at vælge skuffeelementer. Fordelen ved skuffeskabe er dog, at du kan trække hele “hylde-udvalget” ud i lyset, så indholdet er nemt at overskue. Flere og flere vælger skuffer, selvom det er dyrere.

Man kan som udgangspunkt ikke få for meget opbevaringsplads, men det kan hurtigt løbe op, hvis man skal have mange skabe og skuffer. Hos Kitchn har vi forskellige badeværelsesskabe i form af højskabe såvel som underskabe og overskabe. Fælles for alle skabene hos os er, at de er produceret på egen fabrik i Aulum i Midtjylland – og de er prissat i et niveau, hvor de fleste kan være med.

Skal der flyttes VVS og installationer?

Et nyt badeværelse er et af de absolut dyreste rum at lave i huset. Det er især de skjulte installationer i badeværelset, der koster penge. Skal der flyttes VVS og installationer, så får pengene hurtigt ben at gå på. Nogle gange er det alle pengene værd, men nogle gange får man samlet set en bedre løsning for budgettet ved at undlade de store forandringer og istedet se på mulighederne inden for de eksisterende rammer. Hos Kitchn hjælper vi dig gerne med at tegne en løsning, der tager højde for eksisterende VVS og installationer.

Du bør aldrig gå på kompromis med kvaliteten af VVS og installationer. Det kan give store problemer og omkostninger, hvis et vandrør springer læk i væggen, og dels fordi – hvis det alligevel gør – så er det afgørende i forhold til din forsikringserstatning, at installationerne var udført efter forskrifterne.

Vil du have skydedøre eller højskabe?

Hvis du ønsker rigtigt meget opbevaringsplads på badeværelset kan det være, du har overvejet en løsning med skydelåger. Højskabe er langt billigere end skydedørsløsninger, som til gengæld optager mindre plads ud i rummet. Her er med andre ord en post i budgettet, som virkelig flytter på badeværelsets samlede pris, men som til gengæld kan give følelsen af et større rum.

Kan du bruge et standard badsæt?

En anden oplagt måde at spare penge på dit nye badeværelse er at gå efter tilbudsbadsæt. Et badsæt er en samlet løsning af skabe, bordplade og evt. spejl, som er forudbestemt. Badsæt fås ofte til rigtig gode priser. Du kan supplere dit badsæt med flere skabe mv. hvis du har behov for det.

Populære badsæt i standardmål

Hvor vil du købe dit badeværelse?

Når man handler i fysiske butikker er prisen oftest højere, fordi forhandleren også skal betale husleje, løn mv.

Hos Kitchn, som er 100% online butik, ligger kontor, fabrik og lager det samme sted, og der er derfor ikke samme høje udgifter til butik, transport og personale. Det giver en øget fleksibilitet, som du mærker på prisen.

Hvilke lamper og spejle ønsker du?

En vigtig del af atmosfæren på badeværelset skabes af belysning og spejlet over vasken. Overvej et spejl med integreret belysning, fremfor et spejl og to små væghængte lamper. Det kan være billigere, og den gode placering af lyskilderne er behagelig, uanset om man bruger lyset til at lægge make-up eller barbere sig ved. Et spejl med integreret lys kan dog ikke udgøre den eneste lyskilde, så husk også lys i loftet.

Populære spejle og lamper

TEGN DIT DRØMMEKØKKEN HER
Få tegnet dit projekt
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*