Overvejelser ved køkkenrenovering

Køkkenet er det vigtigste rum i huset. Foruden at være omdrejningspunkt for alle vores måltider, er det også her, de danske familier samles om alt fra madlavning over lektielæsning til ganske almindelige hyggelige stunder. MEN hvilke overvejelser skal man egentlig gøre sig, inden man kaster sig ud i at bestille nyt køkken? Det kigger vi på her.

Eksempel på køkken til under 20.000,- fra kitchn.dk. Tilbuddet er inklusiv skabe, bordplade, vask, armatur og spots - tilbuddet omfatter ikke hårdehvidevarer og montage.


Dine ønsker er afgørende for prisen på dit nye køkken

Alle køkkener er forskellige og skal opfylde forskellige behov. Derfor er det vigtigste, før du begynder at overveje leverandør og pris på dit nye køkken, at du sætter dig ned og tænker igennem, hvilke funktioner og behov netop dit køkken skal opfylde.

 • Vil du gerne have meget bordplads?
 • Skal der være spiseplads?
 • Vil du helst have hyldeskabe eller skuffeskabe?

  Prøv at lave din egen liste, som indeholder alle de ting, som du synes er vigtige i dit nye køkken. På den måde bliver du mere afklaret, og det bliver nemmere for dig at træffe valg igennem processen.

 • Leverandør af dit nye køkken

  Der findes et hav af køkkenforhandlere med lige så mange koncepter og designs. Derfor kan du gøre dig selv en tjeneste ved at starte bredt, når du indleder jagten på din køkkenleverandør. På den måde snyder du ikke dig selv for gode tilbud - og du får masser af inspiration til smarte løsninger og features, som du måske ikke selv havde overvejet.

  Lav en plantegning

  Inden du går ind ad døren hos den første køkkenforhandler, er der ÉN ting, som du kan gøre for at gøre det hele MEGET NEMMERE for dig selv.

  Lav en plantegning over dit rum.

  Du skal lave en grundplan over dit køkkenrum og anføre mål på vægge, tegne ind hvor døre og vinduer er placeret i rummet, måle loftshøjden og hvor vandhanen sidder nu (hvorfor vandhanens placering er vigtig, kommer vi til senere). Hvis du gør det, så letter du arbejdet rigtig meget for køkkenforhandleren. Du giver dem muligheden for at kunne give dig et konkret tilbud på køkkenet meget hurtigere, end hvis I blot snakker løst og fast - for nu er der konkrete mål at tale ud fra.

  Du kan lave en nøjagtig og gratis plantegning her

  Sæt et max-budget for prisen på dit nye køkken

  Køkkenforhandleren vil med al sandsynlighed spørge dig om, hvad dit budget er. Hvis du ikke bliver spurgt om det - så skal du måske overveje en anden leverandør. For det er vigtigt at have et budget at arbejde indenfor - både som kunde og som leverandør. Så inden du træder ind af døren hos køkkenforhandleren, skal du have en ide om, hvad dit max-budget er. På den måde får du en retningslinje, som du kan afveje dine valg ud fra i processen. Det er en rigtig god måde at holde tungen lige i munden på, for man kan let blive fristet af fede features mv. og pludselig er budgettet løbet fra dig.

  Prisen på et nyt køkken er naturligvis afhængig af størrelse, funktioner og materialevalg, men man kan i dag, i mange tilfælde, få et rigtig lækkert kvalitetskøkken for mellem 25-50.000 kr.

  Du kan finde inspiration til dit nye køkken her

  Størrelsen på dit nye køkken

  Som udgangspunkt hænger størrelse og pris uløseligt sammen. Dit nye køkken behøver dog ikke koste i omegnen af en finanslov, bare fordi rummet er stort, og du skal bruge mange elementer.

  Du kan spare en god slat penge ved at være bevidst om dit materialevalg. Du kan også overveje, om dit køkken skal være med skuffeskabe eller hyldeskabe, da skuffeløsninger ofte bliver mere bekostelige. Ligeledes er der mange, der vælger en “nu-løsning” og en “senere-løsning”. Det vil sige, at du sammensætter det nye køkken, som du køber nu med udgangspunkt i, at du vil opgradere dele af inventaret på et senere tidspunkt. Det er en god og nem måde at mindske prisen på et nyt køkken.

  Gå ikke på kompromis med de grundlæggende konstruktioner

  Men du må ikke gå på kompromis med de grundlæggende elementer - altså de elementer som udgør den grundlæggende konstruktion i dit køkken. Det vil sige selve skabs- og skuffesektioner da disse ikke skal udskiftes, når du vælger din “senere-løsning”.

  Fordelen ved at vælge en nu-løsning og en senere-løsning er, at du mindsker udgifterne til dit nye køkken OG at du synsmæssigt kan få et ”helt nyt køkken” igen om ti år, fordi du skifter bordplade og fronter ud, men uden atter at skulle betale prisen for et helt nyt køkken.

  Installationer - el og vand

  Alt efter hvilket nyt køkken du ender med at vælge, kan det være nødvendigt at ændre eksisterende installationer af el og vand. Måske skal der flere udtag til for at forsyne alle køkkenmaskiner med strøm, måske er der en mur, der skal pudses eller flyttes, eller måske skal vandhanen placeres et nyt sted i rummet.

  Her skal du vide, at de fleste ændringer af el- og VVS installationer SKAL udføres af certificerede fagfolk, hvis din forsikring skal dække efterfølgende. Det kan være en anseelig følgeudgift, og den kommer bag på mange, fordi de overser denne post i prisen for et nyt køkken.

  En oplagt mulighed for at mindske denne post lidt er at placere den nye vask og vandhane samme sted som den nuværende, hvis det er muligt. Vandhanens eksisterende placering kan være afgørende for, hvordan skuffer og skabe i dit nye køkken kan fordeles, og især hvilke størrelser de kan have. Derfor er det vigtigt, at du indtegner den eksisterende placering på din plantegning.

  Hvad koster et nyt køkken med hårde hvidevarer

  Hårde hvidevarer er ofte rosinen i pølseenden, når det kommer til, hvad et nyt køkken kommer til at koste. Grunden er, at når man snakker om nyt køkken, glemmer mange at indregne udgifterne til hvidevarer.

  Hvidevarer er oftest, ligesom installationer, en ganske anseelig udgift på køkkenbudgettet. Dog vil vi ikke anbefale at gå på kompromis med kvaliteten af hvidevarer, da det er de elementer i køkkenet, som anvendes allermest og derfor også skal være i en ordentlig kvalitet. Der kan dog være gode penge at spare ved at købe alle hvidevarer det samme sted. På den måde giver du dig selv muligheden for at få mængde rabat på hvidevarer og dermed få lækre hvidevarer til en overkommelig pris.

  Køb eventuelt hvidevarer på nettet

  Der findes mange konkurrencedygtige leverandører af hvidevarer på nettet. Derfor vil vi anbefale, at du bruger lidt tid på at søge nettet tyndt for gode hvidevarepakker. Husk i denne sammenhæng, at selvom du handler på nettet, kan du ofte få et individuelt tilbud, hvis du retter henvendelse til den enkelte online-forhandler.

  Hold prisen på dit nye køkken nede - genbrug dine hvidevarer

  Hvis dine eksisterende hvidevarer er i god kvalitet, er det også en mulighed at geninstallere dem i dit nye køkken. På den måde kan du spare rigtig mange penge - i mange tilfælde op mod 15-20.000 kr. hvis ikke mere...

  Nyt køkken pris?

  Hvad koster et nyt køkken så? - Hvis du vil have et uforpligtende tilbud på et nyt køkken fra Kitchn.dk kan du klikke her

  KITCHN.DK - KØKKEN, BAD, BRYGGERS OG GARDEROBE

  Kitchn.dk er en dansk køkkenfabrik, som ligger i Aulum, Midtjylland. Vi producerer elementer til køkken, bad, bryggers og garderobe i god kvalitet, og det har vi gjort siden 1973. Vi har med andre ord mange års erfaring med at producere til det danske marked. Vores løsninger bliver solgt i hele landet til både private, institutioner og erhvervskunder.

  Vi har altid ønsket at gøre det nemt og billigt at få den helt rigtige løsning til dit køkken, bad, bryggers eller garderobe. Derfor har vi dygtige konsulenter, som gerne vejleder dig, tegner løsningen og hjælper med at få bestilt de rigtige varer, hvis du har brug for hjælp. Vi har udførlige og lette samlevejledninger til vores produkter, som er lavet til gør-det-selv-markedet. Hvis du hellere vil have færdigsamlede elementer, kan du naturligvis også vælge at lade vores fabrik samle elementerne for dig.

  Har du lyst til at opleve vores løsninger, før du bestiller? Besøg gerne vores showrooms i Aulum eller i Valby, før du beslutter dig.

  Support


  Kontakt vores support, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller din ordre. Telefonerne er åbne hverdage fra kl. 8.30-15.30. Vores mailbox er altid åben.

  info@kitchn.dk

  0 varer i kurven