Hvid er også en farve

Hvid er også en farve

Gennem de seneste 10 år har hvid været den alt dominerede farve på nye køkkener i Danmark. Og hvid er stadigt ufattelig populær – både i mat og højglans. Men ”oprøret” mod det helt sterile lurer lige rundt om hjørnet.

Hos kitchn.dk har de hvide fronter gennem mange år ligget højest på kunderne hitliste. Derfor er udvalget af forskellige hvide fronter også stort. Det spænder fra eksklusive modeller hvor massivt ask er malet med heldækkende hvid toplak, over til polyurethan lakeret eller folierede møbelplader til melamin med påsatte kanter. Hver type af front har sin helt egen berettigelse – alt afhængig af, hvad man som forbruger efterspørger. I disse overvejelser skal man have forhold som design, brugsmønster og budget ind i valget, men det er en helt anden historie.

Selvom hvide køkkener – og bademiljøer for den sags skyld – er smukke og tidløse, så begynder mange forbrugere at sukke efter lidt ”vildskab” i de pæne, rene hvide køkkener. Måske ikke i form af et helt skrigende retro orange køkken med army-grønne greb, men mere i form af et pift af en spændende farve på dele af køkkenet – eller måske et badmiljø gennemført i en spændende farve på et hvidmalet badeværelse.

Trenden spreder sig stille og roligt fra møbeldesignernes hånd ind i køkkenet, baddet, baggangen eller garderoben. kitchn.dk har derfor sammen med førende leverandører til møbelindustrien udvalgt 7 farver som New York fronter kan leveres i - selvfølgelig plus den klassiske hvide. Alle 7 farver fås – igen som den hvide i både mat udgave og højglans lakeret. Farverne er en sart lys blå, to grå nuancer (en mørk og en lys), to varme gule og røde, en støvet grøn og sidst en mørk petroleums farve.

Farverne er nøje udvalgt, så de kan matche både hvide overflader og forskellige træsorter – helt som man kender det fra eksklusive møbeldesigns. Samtidigt har farverne en karakter der gør, at de kan tåle at stå helt alene i et badmiljø eller som en ø-løsning i et større køkken.

Teknisk set bliver fronterne malet ordre for ordre. Det vil sige, at der oven på en solid mat PU-grundmaling lakeres med indfarvede polyurethan lakker, hvorved overflade bliver både ensartet og yderst holdbar. Principperne kendes fra bilindustrien uden at overfladehandlingen dog kan sammenlignes med en bils.

Leveringstiden er derfor lidt længere end kitchn.dk´s sædvanlige 3-5 dage lige som hver ordre/farve bliver pålagt et mindre opstartsgebyr.  Kontakt derfor info@kitchn.dk for at høre nærmere.