Indretning: Det lille badeværelse

Har du et lille badeværelse, et klassisk københavnerbadeværelse eller måske bare et gæstetoilet, der trænger til en renovering?
Små og smalle badeværelser byder på nogle gængse udfordringer, men du er hverken den første eller den sidste, så læs med her, når vi giver dig et par tips til indretningen af dit lille badeværelse med på vejen.

1. Vælg smalle badmøbler og en smal badvask

Hos Kitchn fører vi badmøbler i to dybder – standard og slimline, som er vores smalle sortiment. Her er der en del plads at spare, for standarddybden på badskabe er 45 cm, mens Slimline-skabene kun måler 32 cm i dybden. En forskel på 13 cm lyder måske ikke af alverden, men ofte er det tilstrækkeligt til at få tingene til at gå op i en højere enhed.

2. Balancér opbevaring og luft

Det er selvfølgelig vigtigt med opbevaringsplads på et badeværelse, men små badeværelser kan føles klaustrofobiske, hvis man fylder for mange skabe ind. Se hellere, om du kan få nogle få, større badmøbler ind og prioritér skuffer, hvor det er muligt.

3. Jo mere væghængt, jo bedre

Hvis der er ting på gulvet, så virker dit badeværelse simpelthen mindre, og hvis det i forvejen er lille, er det oplagt at sætte ind her.

Et væghængt toilet og væghængt badmøbel er et effektivt rumligt virkemiddel, hvis det da er praktisk muligt i forhold til VVS-installationerne. Vil du gå hele vejen, så er også væghængt toiletspand og toiletbørste er med til at give rummet følelsen af mere plads.

En ekstra bonus ved at få væghængt tingene er, at det letter rengøringen betragteligt, både når der skal støvsuges og vaskes gulv.

4. Gå efter lyse fronter

Lyse fronter reflekterer lyset bedre end mørkere fronter, der suger lyset til sig. På små badeværelser har det endnu større betydning end normalt, især hvis du ikke har massevis af naturligt lys fra store vinduer eller ovenlys.

Vi anbefaler ofte New York, Boston og Madison, som alle er smukke kvalitetslåger, der fungerer godt på mindre badeværelser.

Hvid behøver ikke være kedeligt, hvis du husker at give det lidt kontrast.

5. Brug lys og spejle

Jo mindre plads, desto vigtigere er det, at du vælger den rette belysning. Et stort spejl er også med til at give en følelse af, at rummet er større.

Hos Kitchn sælger vi en del spejle med integreret lys, fordi de giver overraskende meget og behageligt lys. De er også meget velegnede til små badeværelser. Foretrækker du almindelige små lamper over spejlet, så finder du også et udvalg af dem.

6. Få mest muligt ud af opbevaringspladsen

Når pladsen er trang, så er det endnu vigtigere at udnytte det, der er. Vi anbefaler altid vores populære opvaringskasser i eg, som passer perfekt ned i badeværelsesskuffen eller i skabet.

7. Få hjælp af professionelle

Nogle gange kan erfarne køkkenkonsulenter se andre muligheder, end du selv kan. Hos Kitchn har vi tegnet gode løsninger til vores kunder siden 2012, og vi hjælper også gerne dig med at få mest muligt ud af dit badeværelse.

Læs mere: Få et tilbud
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*