Køkken anno 2014

Køkkenet 2015

Seks år efter finanskrisens hærgen gennem Europa har køkkenerne fuldstændigt ændret udtryk. Tidligere tiders glansbilledkøkkener, der i bedste fald blev brugt som anretterbord, er blevet afløst af funktionelle arbejdsrum, hvor maden tilberedes fra bunden.

PORTLAND SAND MED FIORINI GREB. CHICAGO HØJGLANS OVERSKABE

Samtalekøkken og Velværelse

Der kom mange nye ord og begreber ind i det danske sprog sammen med at køkkener, badeværelser og garderober blev skiftet i et væk i begyndelse af 00’erne. Bedst husker vi nok: Samtalekøkkenet, Wellnesrummet, Velværelset og Blærerøvskøkkenet. Fælles for disse begreber var, at trenden handlede om at vise magt, prestige og status – jo mere jo bedre. Og en sjov tese er, at jo dyrere køkken, jo mindre mad blev der tilberedt i køkkenet.

Nye tider

Men i 2008 kom der pludseligt – i løbet af ganske få måneder – en helt ny strømning inden for køkkener. Den selvfølgelige værditilvækst og de ubegrænsede lånemuligheder var ikke længere god latin. Familien, vennerne og det lokale var nu omdrejningspunktet. Der var mere prestige i en bæredygtig livsform, hvor man kunne sylte sine egne økologiske asier og tilberede et ordentligt måltid ud fra egns-bestemte råvarer – sushi og smoothies blev erstattet af speltbrød og stenalderkost.

Indretning og materialer

Den samme forandring er ligeledes slået igennem på indretningen af køkkenerne og valget af materialer. Træ og træstruktur findes igen på fronter med klare referencer til den naturlige og bæredygtige livsform. Uvæsentlige detaljer som afrundede hjørner og motoriserede skuffer bliver erstattet af praktiske indretninger af skuffer som f.eks. ORGA-LINE. Hjørneskabe bliver udstyret med ergonomiske Le Mans udtræk, som gør det muligt at udnytte den inderste – og ellers utilgængelige plads. Og højskabene indrettes med udtræk, så ingredienserne hurtigt kan findes.

God køkkenlogik

Selve placeringen af de enkelte elementer i køkkenet er gået i en mere praktisk retning, hvor ergonomien i forbindelse med madlavningen betyder meget. Derfor begynder man også at sætte køkkenbordet ud mod væggen med praktiske overskabe i stedet for den fritståendende ø, som ”samtalekøkkenet” er eksponent for. Det er arbejdssituationen og tanker omkring, hvad man ønsker at tilberede, som er hoveddrivkraften i køkkenindretningerne nu.

Nordisk design

Når alt dette er sagt, så fornægter vores skandinaviske opfattelse af æstetik og design sig ikke. Derfor er hvid fortsat den mest solgte farve på køkkener og rene linje med et touch af minimalisme findes stadigt i langt de fleste køkkener. Men et professionelt indrettet køkken kan sagtens være flot designet og æstetisk indretning men gennemført funktionalitet og ergonomi.OM KITCHN.DK

Kitchn.dk er en dansk køkkenfabrik – som holder til i Aulum, Midtjylland, og har produceret køkken, bad og garderobeskabe i god kvalitet siden 1973. Produkterne bliver solgt i hele Danmark til både private, institutioner og erhvervskunder.

Vi har altid ønsket at gøre køkkenkøbet nemt og billigt. I begyndelsen af 1990’erne var vi blandt de allerførste til at introducere skabe, som forbrugerne med lethed selv kunne samle og montere. Dette har vi arbejdet videre på lige siden, og har idag meget udførlige og lette samlevejledninger til vores produkter, som fra starten af er lavet til gør-det-selv markedet. Hvis du hellere vil have færdigsamlede skabs-elementer til dit køkken, bad, bryggers og garderobe færdigsamler vi også gerne produkterne færdig fra fabrikken. Vi tilbyder endvidere en bred vifte af service ydelser, såsom f.eks opmåling og montering, via et samarbejde med montører over hele landet.

Support


Kontakt vores support, hvis du har spørgsmål ang. vores produkter eller ordre. Vores mailbox er aldrig lukket - og telefonerne er åbne hverdage fra kl. 8.30-15.30.

info@kitchn.dk

0 varer i kurven