Køkkenrenovering Q & A

Køkkenrenovering - Spørgsmål & Svar!

Hos Kitchn.dk får vi mange spørgsmål, der går på en forestående renovering af køkken. Vi har samlet de mest almindelige bekymringer i forbindelse med en køkkenfornyelse og har herunder en række spørgsmål med tilknyttet svar, som du forhåbentligt kan gøre brug af. Er der ikke lige svar på det spørgsmål, du sidder med, er du altid velkommen til at kontakte os på info@kitchn.dk eller tlf. 96410120

Kan jeg købe køkkenlåger efter mål?
Både ja og nej. Mange af vores køkkenlåger producerer vi selv, hvilket betyder at vi sagtens kan lave dem på dine specielle mål. Enkelte af vores lågetyper bliver dog produceret på specialiserede fabrikker i Tyskland og Italien, hvilket medfører at disse lågetyper ikke kan laves på specialmål. Det bedste, du kan gøre, er at kontakte os for at høre, om vi kan producere din ønskede lågetype på specifikke mål.

Hvad gør jeg med den gamle sokkel?
Ved en køkkenrenovering er man selvfølgelig også nød til at tage soklen i betragtning. Hvis soklen er gammel og slidt, vil det se forkert ud med nye låger og greb i det samlede billede. Undersøg først din sokkel; er den stabil og solid kan du overveje at slibe den, og derefter male den i en neutral farve, der passer til dine nye låger. Er soklen slidt og vakkelvorn, er det nødvendigt at afmontere skabene og lave en ny sokkel så dit nye køkken står stabilt.

Hvordan måler jeg køkkenlågerne op?

Vil du lave en udskiftning af køkkenlåger, er det selvsagt vigtigt, at der bliver målt korrekt op. Mange køkkenlåger er produceret i standardmål, og i de tilfælde er det blot et spørgsmål om at finde en, der kan erstatte den gamle låge. Når du måler lågen, så mål helst med et målebånd: Højden præcist fra kant til kant og bredde ligeså fra kant til kant. Har du f.eks. taget et lågemål der hedder Højde: 695mm og Bredde: 495mm, kan du ved sådan et mål givetvis bruge en standardlåge der hedder Højde 700mm og Bredde 496mm. Variationen på 5mm i højde og 1mm i bredde kan typisk udlignes på skabet, der normalt er produceret lidt større end fronten, men tjek det lige for god ordens skyld, inden du bestiller lågen! Mål altid de stramme mål op på de låger du har, og vurder derefter om du kan bruge standard størrelser. Alternativt så spørg vores konsulenter - vi giver gerne vores vurdering.

Hvad gør jeg med de synlige skabssider?

Når du laver en renovering af køkkenlåger, bør du også renovere dine synlige skabssider. Skabs sider er typisk lavet i samme farve som den originale køkkenlåge, og gavlene forefindes ligeledes i vores sortiment i alle lågetyper og farver. Gvale kan fås i mange standardstørrelser, men du kan også selv skære den til eller bestille den i specialmål. Gavlen kan herefter skrues på fra indvendig side af skabet og monteres således, at forkant kommer ud og flugte med overfladen af lågen, så du får en ens frontlinje. Gavle er med til at fuldende billedet af et nyt køkken og det vil sætte prikken over i-et i din køkkenrenovering.

Kan jeg få nye skuffer i mit gamle køkken?

Typisk JA… Vi har et stort udvalg af kvalitetsskuffer, der kan bruges til at erstatte dine gamle skuffer. Du skal dog være opmærksom på den indvendige bredde i dine skabe, hvor vores standard skuffer er tilpasset indvendige skabsbredder på 268, 368, 468, 568, 768, 968mm – Er dine mål indvendigt disse plus minus 2mm, kan du uden videre bruge vores standard skuffer. Kitchn.dk lagerfører skuffer med fuld udtræk og softclose til varig belastning af 30 kg. Og vi giver endda 30 års garanti.

Er det svært af udskifte greb på køkkenlåger?

Kitchn.dk har et stort udvalg af greb til køkkenlåger, og det er ikke svært at udskifte de gamle greb, blot man ved hvordan! Skru et af dine gamle greb af og mål afstanden mellem skruehullerne. Er dette mål identisk med et C-C (center til center) mål i vores grebskategori, kan du uden videre bestille dette greb, og montere det i dit køkken med de medfølgende grebsskruer. Har du købt nye låger og skal montere nye greb, kan vi anbefale dig at købe vores multijusterbare grebsskabelon i hård plastik, der meget præcist hjælper dig med placering af dine nye greb. Skabelonen hedder BOSK, og findes i webshoppen. Greb findes i mange længder, og inden for det samme design kan du sagtens kombinere flere længder så længe du er opmærksom på boreafstand i alt almindelighed.

Kan jeg bruge de gamle hængsler?

Måske!  Men ville du sætte gamle dæk på en ny bil? Nej vel! Ligeledes anbefaler vi også, at du monterer nye kvalitetshængsler der passer 100% til dine nye låger, når du laver en køkkenrenovering. De gamle hængsler kan meget vel monteres igen, men det ville stadig være gamle hængsler, og du ville ikke kunne nyde den relativt billige komfort ved nye hængsler med softluk og stor åbning, hvor nye hængsler i dag har påbygget eller integreret dæmpning, også kaldet softclose. Når du renoverer køkken bør du i øvrigt være opmærksom på, om dine gamle hængsler er af den udvendige synlige tap-type. Her kan der være helt andre problemstillinger omkring overfals og montage, der skal tages højde for, hvorfor du bør overveje at konsultere en lokal snedker der kan vejlede, eller maile os billeder, så vi kan vurdere om opgaven kan løses fornuftigt.

Hvordan måler jeg bordpladen op?

Når du skal udskifte bordpladen, skal du igen være opmærksom på målene hele vejen rundt. Dvs. stramme mål for længde og dybde på alle bordpladerne i hele køkkenet. Angiv altid de præcise mål, og angiv midten af vaskskabet hvis vasken skal underlimes. Det er også vigtigt at have styr på evt. skæve vinkler på dine bordplader. Har du mange skæve vinkler og mål, kan det være en god idé at få hjælp til opmåling. Bordplader bliver lavet i mange forskellige materialer, og Kitchn.dk er leveringsdygtig i dem alle. Kontakt os gerne og få et godt tilbud på det du ønsker.

KITCHN.DK - KØKKEN, BAD, BRYGGERS OG GARDEROBE

Kitchn.dk er en dansk køkkenfabrik, som ligger i Aulum, Midtjylland. Vi producerer elementer til køkken, bad, bryggers og garderobe i god kvalitet, og det har vi gjort siden 1973. Vi har med andre ord mange års erfaring med at producere til det danske marked. Vores løsninger bliver solgt i hele landet til både private, institutioner og erhvervskunder.

Vi har altid ønsket at gøre det nemt og billigt at få den helt rigtige løsning til dit køkken, bad, bryggers eller garderobe. Derfor har vi dygtige konsulenter, som gerne vejleder dig, tegner løsningen og hjælper med at få bestilt de rigtige varer, hvis du har brug for hjælp. Vi har udførlige og lette samlevejledninger til vores produkter, som er lavet til gør-det-selv-markedet. Hvis du hellere vil have færdigsamlede elementer, kan du naturligvis også vælge at lade vores fabrik samle elementerne for dig.

Har du lyst til at opleve vores løsninger, før du bestiller? Besøg gerne vores showrooms i Aulum eller i Valby, før du beslutter dig.

Support


Kontakt vores support, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller din ordre. Telefonerne er åbne hverdage fra kl. 8.30-15.30. Vores mailbox er altid åben.

info@kitchn.dk

0 varer i kurven