Kundecase:
Åbent køkken – uden halvmur

Familien ønskede et nyt køkken, og den oprindelige tanke var at bevare halvmuren. I løbet af processen ombestemte de sig – og hold da op, hvor det forandrede rummet. Køkkenet blev åbent, lyst og moderne.

Bagom projektet

Læs mere om processen og lad dig inspirere i din egen køkkenproces. Det handler nemlig ikke kun om at have en idé fra starten, men også om at være åben for nye ideer undervejs i processen. Med masser af erfaring i bagagen har vores konsulenter nemlig ofte input, der overrasker og inspirerer.

Udgangspunktet for projektet

Denne kunde tog kontakt til os med et ønske om at forvandle sit køkken til en lys og åben løsning med kontraster. Køkkenet var, som billedet viser, et ældre køkken med fronter i trælook og rødbrune fliser på gulvet. Desuden var køkkenet bygget op med en halvmur, der gav en diskret opdeling mellem køkken og spiseplads.

Som udgangspunkt ønskede kunden blot at få skiftet de gamle elementer ud med nye og derved bevare gulvet og halvmuren, der har været en stor del af det eksisterende køkkens udtryk. Alle installationer skulle også placeres de samme steder, så man ikke skulle i gang med alt for store ændringer i rør og el-installationer.

Designprocessen

Vores konsulenter gik i gang med tegneprocessen, hvor der blev lagt fokus på at skabe sammenhæng i rummet. Der blev lavet flere alternativer med flotte 3D-tegninger til at visualisere det endelige resultat. Til sidst faldt valget på denne flotte løsning.

Halvmuren i køkkenet blev væltet til fordel for en elegant køkkenø, der udnytter pladsen optimalt på begge sider med gode opbevaringsmuligheder. Køkkenøen giver også en lækker, bred bordplade, der giver gode arbejdsbetingelser og masser af afsætningsplads. For at reducere pladsforbruget er der brugt skabe i halv dybde ud mod spisepladsen.

Det færdige køkken

Resultatet blev denne flotte, åbne køkkenløsning med fronter i Daytona hvid og en flot mørk laminatbordplade - et køkken, der er designet til hverdagen. Det blev et lidt større arbejde end først forventet, da kunden valgte at skifte alle fliserne på gulvene, så hele rummet blev fuldendt med de hvide og mørke kontraster.

De elegante hvide låger står i flot kontrast til den mørke bordplade og de mørke gavle og tilpasninger ved væggen. Køleskabet er også elegant integreret bag en flot låge i Cleveland sort struktur. Overskabene er elegant indrammet i sort med sort tilpasning, sort bund samt sort gavl mod køleskabet, der bryder det hvide i køkkenet.

I bunden af overskabene er der monteret integrerede spot, der giver det perfekte arbejdslys ved bordpladen.

Køkkenet er stillet op på en flot alu-sokkel, der matcher de stilrene Trivento stålgreb, der er anvendt på underskabene. I øen er der tilføjet stikkontakter i soklen, hvor der også i det gamle køkken var ført kabler, så der er de samme gode muligheder for strøm. Bemærk også den elegante reolløsning i øen, der giver et let og åbent udtryk.
BEDRE LYS
Lyset flyder smukt gennem rummet, efter halvmuren kom ned og en ny, åben køkkenø blev etableret i stedet.
SMUK, SORT BORDPLADE
Bordpladen er en virkelig flot laminatordplade. Den er enkel og giver god kontrast til de hvide låger.
ENKLE GREB
Trivento-grebene i stål er kantmonterede og giver køkkenet et enkelt, let udtryk.
GODE SPOTS
Spots i overskabene giver et godt arbejdslys, når der skal laves mad, og de de skaber en hyggelig stemning om aftenen.
Drømmer du om et nyt køkken, og skal vi hjælpe dig på vej?
Kontakt os på info@kitchn.dk og få et uforpligtende tilbud.

Mere inspiration

KUNDECASE: NORDISK NYBYGGERKØKKEN
KUNDECASE: Stilrent, hvidt køkken
TEGN DIT DRØMMEKØKKEN HER
Få tegnet dit projekt
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*