Rengøring & Vedligehold

Vejledning vedr. daglig rengøring og vedligehold:

Når du har brugt penge og energi på at lave et flot køkken eller badeværelse, er det rart at vide, hvordan du passer godt på det. Vi har hos Kitchn.dk beskrevet, hvordan du nemt passer på dine skabe, låger og bordplader, så dit køkken eller bad holder sig pænt i mange år fremover. Følg vores enkle råd, så undgår du uheldige oplevelser.

Rengøring af folielåger med mat overflade:

Til alle folielåger anbefaler vi til den daglige rengøring kun brug af helt almindelige rengøringsmidler såsom opvaskemiddel, Ajax eller lign. Produkter, men uden tilsatte farvestoffer og skuremidler. Pletter fra især farvede substanser og væsker vaskes så vidt muligt straks af med en opvredet klud, eventuelt tilsat et almindeligt rengøringsmiddel, som er ikke skurrende og uden farvestoffer. Undgå så vidt det er muligt, at lade pletterne tørre ind. Er der stadig noget af pletten tilbage, kan dette børstes væk med en varm opløsning af brun sæbe og en opvaskebørste eller blød neglebørste. Derefter vaskes sæberesterne væk med lunkent vand, og stedet gnides tørt med et vaskeskind. Det er kun i begrænset omfang muligt at fjerne pletter der har fået lov til at tørre ind i længere tid.

Rengøring af malede låger med mat overflade:

Til den daglige rengøring kan du klare dig med en klud eller et stykke vaskeskind og lunkent vand. Tør eventuelt efter med et viskestykke. Til den lidt grundigere rengøring kan du bruge en mild sæbeopløsning, evt. sæbespåner, ikke sulfo. Herefter tørres også efter med en tør klud eller et viskestykke.

Rengøring af folie og malede højglanslåger:

Ved daglig rengøring er det ofte tilstrækkeligt at aftørre højglans overfladerne med en microfiberklud. Ved vanskelige pletter kan det være nødvendigt at bruge en fugtig microfiberklud, opvredet i vand tilsat opvaskemiddel. Overfladen aftørres efterfølgende med en ren og tør microfiberklud. Anvend aldrig slibende rengøringsmidler såsom skurepulver, ståluld, nylonsvampe og lignende, da disse vil efterlade ridser i den blanke overflade. Der kan som følge af normal brug komme mindre ridser i en højglans overflade, men ved at følge ovennævnte vejledning, vil disse minimeres.

Rengøring af laminat- og melaminlåger:

Du kan rengøre disse med lunkent sæbevand og en let opvredet klud. Du må aldrig bruge skurepulver eller andre slibende rengøringsmidler. Hvis der er pletter som ikke umiddelbart kan fjernes, kan du bruge en opløsning af klorin og vand. Sørg for grundig aftørring og god udluftning, da ikke alle materialer tåler berøring med disse rengøringsmidler.


Rengøring af skabe og øvrige melaminoverflader:

Du kan rengøre skabe og andre melaminoverflader med lunkent sæbevand og en opvredet klud. Brug aldrig skurepulver eller andre slibende rengøringsmidler. Hvis der er pletter som ikke umiddelbart kan fjernes, kan du bruge en mild opløsning af kloring og vand. Sørg efterfølgende for grundig aftørring og god udluftning.

Vedligehold af hængsler og topbeslag:

Hængsler og topbeslag kræver ikke vedligehold eller smøring af nogen art. Det kan dog over tid være nødvendigt at efterjustere hængsler og topbeslag lidt, således at låger og fronter igen sidder helt korrekt. Har du spørgsmål til dette kan du kontakte os på info@kitchn.dk eller 97430500.

Rengøring af tråd- og ståldele:

Det er nemt at rengøre tråd og ståldele. Dette klares med lunkent vand og en let klorinopløsning. Brug ikke skurepulver eller andre slibemidler. Rullehjul, skuffeløb og kuglelejer, kræver ikke anden vedligehold end almindelig rengøring. Mener du alligevel dine skuffeløb eller kuglelejer trænger til at blive smurt, må du kun bruge syrefrie smøremidler. Hold dette til et absolut minimum, så det ikke drypper fra rulleløb, da dette kan plette og skade tøj eller andre produkter.

Rengøring af stålvaske:

Du får en skinnende stålvask ved at bruge helt almindelige rengøringsprodukter og en opvredet klud. Har du stride pletter eller misfarvninger i vasken, kan du bruge skurepulver eller et lignende produkt. Trænger din stålvask til at blive frisket op, kan du i dagligvarehandlen købe forskellige typer plejemidler og specialprodukter til netop at pleje stålvaske med.

Rengøring af standard laminat bordplader:

Laminatbordplader rengøres også med en klud og lunkent sæbevand. Brug ikke skurepulver og andre slibende rengøringsprodukter, da disse kan efterlade ridser i bordpladens overflade. Skulle der komme pletter på bordpladen som ikke kan fjernes ved normal rengøring, kan der bruges klorin og vand. Det er i denne forbindelse vigtig at sørge for grundig aftørring og god udluftning da øvrige produkter kan tage skade ved berøring af dette. Trænger din laminatbordplade til at blive opfrisket, kan du med fordel benytte vores Servicekit der efterlader bordpladen frisk og ny-udseende.

Rengøring af blanke badeværelsesvaske:

Vasken tåler almindeligt forekommende kemikalier i et badmiljø, dog bør pletter fjernes med det samme. Den daglige rengøring bør ske med vand og klud, samt almindeligt rengøringsmiddel. Ved kalkaflejringer kan disse fjernes med almindelige afkalkningsmidler, f.eks. eddikesyre. Der må aldrig bruges skurepulver eller kautiske rengøringsmidler såsom afløbsrens, til hverken vask eller afløb, da dette kan skade vaskens overflade.
Specifik plejevejledning til blanke vaske kan læses LIGE HER

Rengøring af matte badeværelsesvaske:

Vasken tåler almindeligt forekommende kemikalier i et badmiljø, dog bør pletter fjernes med det samme. Den daglige rengøring bør ske med vand, klud og almindeligt rengøringsmiddel som f.eks. opvaskemiddel. Ved kalkaflejringer kan der benyttes almindeligt afkalkningsmiddel som f.eks. eddikesyre. Overfladen tåler også meget forsigtig rengøring med skurepulver, men anvend aldrig kautiske rengøringsmidler såsom afløbsrens, da dette kan skade overfladen på vasken.
Specifik plejevejledning til matte vaske kan læses LIGE HER

Rengøring af massive træbordplader:

Du kan bruge en almindelig klud vredet op i lunkent vand til den daglige rengøring. I de tilfælde hvor almindeligt vand ikke er tilstrækkeligt, kan der anvendes sæbespåner eller brun sæbe, men brug ikke mere end højest nødvendigt.

Undgå følgende produkter på massive træplader: skurepulver, det kan gøre pladen mat. Sulfo, det affedter bordpladen og gør den modtagelig for snavs. Skuresvampe, de ridser og giver misfarvning.

Produkter til pleje og vedligehold finder du LIGE HER

Vedligehold af massive træbordplader:

Massive træbordplader skal olieres. Efter oliering skal overskydende olie tørres væk, da det ellers vil hærde op på pladen og give skjolder. En massiv bordplade skal behandles jævnligt. Vi anbefaler efterbehandling 2 til 4 gange om året, alt afhængig af, hvordan og hvor meget pladen bruges til dagligt. Pladen trænger til olie, hvis f.eks. væske ikke preller af på overfladen. En umættet plade vil endvidere syne kedelig og virke ru at røre ved. Omkring vask og kogeplade skal der ofte olieres lidt hyppigere end på resten af pladen.


OBS: Olieklude kan selvantænde, så husk at putte engangshandsker og klude i en plastpose, gerne med lidt vand, luk herefter posen tæt og bortskaf den herefter i en affaldscontainer.

KITCHN.DK - KØKKEN, BAD, BRYGGERS OG GARDEROBE

Kitchn.dk er en dansk køkkenfabrik, som ligger i Aulum, Midtjylland. Vi producerer elementer til køkken, bad, bryggers og garderobe i god kvalitet, og det har vi gjort siden 1973. Vi har med andre ord mange års erfaring med at producere til det danske marked. Vores løsninger bliver solgt i hele landet til både private, institutioner og erhvervskunder.

Vi har altid ønsket at gøre det nemt og billigt at få den helt rigtige løsning til dit køkken, bad, bryggers eller garderobe. Derfor har vi dygtige konsulenter, som gerne vejleder dig, tegner løsningen og hjælper med at få bestilt de rigtige varer, hvis du har brug for hjælp. Vi har udførlige og lette samlevejledninger til vores produkter, som er lavet til gør-det-selv-markedet. Hvis du hellere vil have færdigsamlede elementer, kan du naturligvis også vælge at lade vores fabrik samle elementerne for dig.

Har du lyst til at opleve vores løsninger, før du bestiller? Besøg gerne vores showrooms i Aulum eller i Valby, før du beslutter dig.

Support


Kontakt vores support, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller din ordre. Telefonerne er åbne hverdage fra kl. 8.30-15.30. Vores mailbox er altid åben.

info@kitchn.dk

0 varer i kurven