Renovering af køkkenlåger

Drømmer du om nyt udtryk på dit køkken, er lågerne et oplagt sted at sætte ind.
Du kan nå langt ved at renovere dine eksisterende køkkenlåger.

Sådan renoverer du gamle køkkenlåger

Hvordan du skal gå til opgaven, afhænger af, hvilket materiale, dine låger er i. Det er desværre ikke alle typer låger, der kan renoveres.

Malede trælåger

Hvis du ønsker at give dine låger en ny farve, starter du med at vaske dem grundigt ned med grundrens eller lignende. Når de er tørre, kan du give dem en let matslibning med fint sandpapir, børste alt støvet af og give lågerne et nyt lag maling eller to. Det er altid en fordel at anvende en grunder under lakken, så bliver dit resultat mere holdbart. Skal du skifte til greb med en anden hulafstand, eller er der kommet mærker og revner i lågerne, skal du spartle dem inden første slibning. Gentag spartlingen til resultatet er tilfredsstillende.

Oliebehandlede trælåger

Oliebehandlede køkkenlåger vaskes helt i bund og påføres et nyt lag olie. Det vil give lågerne deres gamle glød tilbage og de vil komme til at fremstå så flotte som nye.

Melamin- og folielåger

Er dit køkken med fronter med folie eller melamin overflade, er der ikke det store du kan gøre hvis overfladen er brudt, og der er desværre ikke andet at gøre end at undersøge om producenten af dit køkken, stadig har lågen. Hvis du er heldig og det stadig er muligt at få en låge i samme model, skal du dog være opmærksom på at der højest sandsynligt vil være en farveforskel, da lågernes farve ændre sig med årene i et køkken, nogle materialer mere end andre.

Nye greb kan gøre hele forskellen

Er lågerne i god stand, vil du med garanti høste masser af kommentarer på dit "nye" køkken, og det selvom arbejdet med at skifte grebene i hele køkkenet ikke kræver de helt store gør-det-selv evner.
Husk at tjekke, om hulafstanden på de nye greb er den samme som på de gamle, inden du bestiller. Det sikrer dig, at du ikke får synlige skruehuller i lågerne efter udskiftningen af grebene.

Hvis der ikke er en vej uden om nye låger...

Hvis det ikke er muligt at finde en ny låge, male de gamle eller du bare har lyst til et helt nyt udtryk i dit køkken, så er det meget nemmere og billigere end du tror.
Vi har et stort udvalg af låger og skuffefronter, i standardmål som passer til de fleste skabe i branchen. Vi får ofte spørgsmål til processen, og derfor har vi samlet svarerne på de mest almindelige spørgsmål i en guide.

Læs mere: Udskiftning af køkkenlåger
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*