Renovering af køkkenlåger

Vil du gerne have nyt køkken - men rækker økonomien ikke helt til at skifte hele køkkenet ud endnu? Eller ønsker du ganske simpelt at forbedre dit eksisterende køkken? Du kan nå langt ved at renovere eller udskifte dine gamle køkkenlåger.

Nye greb kan gøre hele forskellen

Har du et rimelig neutralt hvidt eller lyst køkken, som du gerne vil pifte lidt op, så er det meget overraskende, hvor stor forskel nye greb på de eksisterende låger kan gøre. Er lågerne i god stand, vil du med garanti høste masser af kommentarer på dit "nye" køkken, og det selvom arbejdet med at skifte grebene i hele køkkenet ikke kræver de helt store gør-det-selv evner.

Husk at tjekke, om hulafstanden på de nye greb er ca. den samme som på de gamle, inden du bestiller. Det sikrer dig, at du ikke får synlige skruehuller i lågerne efter udskiftningen af grebene.

Du finder hele vores udvalg af knopper og greb her.

Renovering af køkkenlåger

Er du den lykkelige ejer af et gammelt, malet snedkerkøkken, som du gerne vil bevare, eller trænger dine låger i massivt træ til en opfriskning, er der meget, du selv kan gøre.

Hvis du øsnsker at give dine låger en ny farve, starter du med at vaske dem grundigt ned med grundrens eller lignende. Når de er tørre, kan du give dem en let matslibning med fint sandpapir, børste alt støvet af og give lågerne et nyt lag maling eller to. Det er altid en fordel at anvende en grunder under lakken, så bliver dit resultat mere holdbart. Skal du skifte til greb med en anden hulafstand, eller er der kommet mærker og revner i lågerne, skal du spartle dem inden første slibning. Gentag spartlingen til resultatet er tilfredsstillende.

Oliebehandlede køkkenlåger vaskes helt i bund og påføres et nyt lag olie. Det vil give lågerne deres gamle glød tilbage og de vil komme til at fremstå så flotte som nye.

Er dit køkken med fronter med folie eller melamin overflade, er der ikke det store du kan gøre hvis overfladen er brudt, og der er desværre ikke andet at gøre end at undersøge om producenten af dit køkken, stadig har lågen. Hvis du er heldig og det stadig er muligt at få en låge i samme model, skal du dog være opmærksom på at der højest sandsynligt vil være en farveforskel, da lågernes farve ændre sig med årene i et køkken, nogle materialer mere end andre.

Hvis der ikke er en vej uden om nye låger

Hvis det ikke er muligt at finde en ny låge, male de gamle eller du bare har lyst til et helt nyt udtryk i dit køkken, så er det meget nemmere og billigere end du tror. Vi har et stort udvalg af låger og skuffeforstykker, i standardmål som passer til de fleste skabe i branchen.

Du kan se alle vores modeller her i LÅGEOVERSIGTEN. Hvis du finder noget du kan lide her, er næste step at måle dine låger og tjekke om de passer til vores standard mål, det kan du undersøge HER. Herefter er det bare at bestille lågerne på hjemmesiden.

Hvis du bestiller løse låger og ønsker at genbruge dine hængsler skal du huske at købe plast bøsninger til lågerne, du finder dem HER. Bemærk det er ikke alle hængsler der kan genbruges, vores erfaring er dog at nyere hængsler fra mærket BLUM kan anvendes. Du kan tjekke om dine hængsler kan bruges, på den tekniske tegning af hængselsboringen på lågerne.

Er du i tvivl om dine gamle hængsler passer, eller de trænger til at blive udskiftet kan du købe nye hængsler, HER.

Når du skal genopfriske fronterne på dine skuffer, behøver du ikke at bekymre dig om dine skinner passer til vores skuffefronter. De kommer nemlig hverken forboret eller forprikket, så alle skuffer kan monteres på vores fronter. Du skal blot lave en skabelon ud fra dine gamle fronter, og prikke hullerne på de nye skuffe fronter derefter, så passer de til dine skuffer.

Passer målene ikke

Hvis nogle af dine låger ikke passer til vores standard mål, så har vi mulighed for at lave dem på special mål, så de passer til dine skabe. Hængselsboringerne vil dog altid være vores standard, hvis det ikke passer med systsemhullerne i dit skab, skruer du blot hængslerne fast. Du kan læse meget mere om mulighederne for låger på specialmål HER.

Mange af vores kunder ønsker ofte at tilføje et par skabe til deres eksisterende køkken, nu de er i gang med en køkken opgradering. Vi har et stort udvalg af skabe til køkkenet, som du finder HER på hjemmesiden. Finder du ikke et skab der passer til dine mål er det også muligt at bestille skabe på specialmål, læs mere HER. Husk at hvis du skal ændre bredden eller højden på skabet, så skal lågen også være en speciallåge.

Du er altid velkommen til at skrive til os på info@kitchn.dk eller ringe på tlf: 97 43 05 00 mellem kl. 8.30 og kl. 15.30 hvis du har spørgsmål.
TEGN DIT DRØMMEKØKKEN HER
Få tegnet dit projekt
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*