9 gode råd til at få et billigt køkken

Du kan sagtens få et billigt køkken, men kunsten er at spare på de rigtige steder, så det ikke kommer til at føles billigt eller se billigt ud. Et lavpriskøkken kan nemlig godt være et kvalitetskøkken, hvis du træffer de rigtige valg i processen.

Prisen på køkkener afhænger af rigtig mange ting, og vi giver dig her en række forslag til, hvilke valg du kan foretage i dit køkkenkøb, som hjælper dig med at få et billigt køkken, der opfylder dine ønsker og behov. Vælger du at følge alle vores forslag får du et det ultimativt billigste køkken, men du kan med fordel bruge vores liste til at prioritere, hvilke elementer, du ikke vil gå på kompromis med.

Sådan får du et billigt køkken:

1. Et realistisk køkkenbudget 2. Køb et lavpriskøkken online 3. Vælg saml selv-skabe 4. Vælg skabe og få et billigt køkken 5. Vælg en laminatbordplade 6. Vælg nedfældningsvask 7. Brug billigt indmad 8. Behold hvidevarer 9. Bevar installationer

1. Vær realistisk omkring dit køkkenbudget

Når du skal købe nyt køkken, er det selvfølgelig en god idé at være realistisk omkring budgettet, men også at være ærlig. Fortæl konsulenten, hvor smertegrænsen går, og gør det gerne tidligt i processen, så I bruger jeres tid sammen på at få tegnet realistiske løsninger. Det er ærgerligt at have en tegning af sit drømmekøkken, uden at have budgettet til at føre ideen fra papir til virkelighed.

2. Køb et lavpriskøkken online

Når du køber et billigt køkken online hos Kitchn får du en rigtig skarp pris uden at gå på kompromis med hverken rådgivning eller produkternes kvalitet.

Du har samme gode mulighed for at få rådgivning, som du kender fra de fysiske butikker. Vores konsulenter har erfaring i at designe og tegne køkkenløsninger, der er skræddersyet til dit budget.

I vores sortiment finder du ikke discountprodukter, men kvalitetsprodukter til en konkurrencedygtig pris – og du er altid velkommen til at se vores varer an i et af vores showrooms, før du handler hos os. Vi tror nemlig på de produkter, vi sælger. Vores skabe er dansk kvalitet, produceret på vores fabrik i Aulum, Midtjylland. Vores hængsler, beslag og udtrækssystemer er fra kendte kvalitetsmærker som Blum og Kesseböhmer, ligesom vores vaske, armaturer og hvidevarer også kommer fra mærker, du kender, for eksempel Franke, Cassøe og Bosch. Det er med andre ord velkendte produkter.

3. Vælg saml selv-skabe

Hos Kitchn vil vi hellere end gerne samle dine skabe for dig mod en fair pris, men det billigste køkken vil altid være ét, hvor du selv har samlet skabene. Det er ikke svært at samle skabene selv, men det tager tid.

Du kan læse mere om fordelene ved de to forskellige løsninger her:

4. Vælg skabe frem for skuffer og få et billigt køkken

Skabe med hylder i er langt billigere end skuffeskabe. Vores billigste skab med hylder koster kun godt 500 kr., mens det billigste skuffeskab koster næsten 1500 kr., altså groft sagt 3x prisen. Nogle enkelte skuffer kommer du formentlig ikke udenom, men overvej at holde antallet nede, hvis du vil have dit køkken billigt.

5. Vælg en laminatbordplade frem for de andre alternativer

Laminatbordplader er det billigste valg til dit køkken, især hvis du vælger en bordpladestang, som du selv skærer til. Laminatbordplader fås i rigtig mange designs, så du kan selv vælge, om du vil have trælook, betonlook, stenlook eller en helt klassisk nistret laminatbordplade.

Alternativet til en bordpladestang er en skræddersyet bordplade, som du får tilpasset til dine mål på vores fabrik. Det er dyrere, men langt lettere og giver også mulighed for at få underlimet vasken.

6. Vælg nedfældningsvask frem for en underlimet vask

En nedfældningsvask er en vask, der lægges ned i et hul, der er skåret i bordpladen. Vasken har en kant som sikrer, at den ligger godt.

En nedfældningsvask er den billigste løsning, og det koster typisk nogle tusind kroner mindre end en underlimet.

Vi anbefaler ofte nedfældningsvask i et bryggers, men i et helt nyt køkken er en underlimet vask både pænere og mere praktisk – og i den samlede pris er det ofte en mindre post i sidste ende.

7. Brug billigt indmad i skabe og skuffer

Højskabsudtræk, skuffebakker og lignende tilbehør giver budgettet ben at gå på. Hold dig til de enkle løsninger, hvis du vil holde prisen nede.

Det gode er, at du altid kan tilkøbe skuffebakker, indvendige skuffer og trådvarer efterfølgende, hvis du finder ud af, du gerne vil have mere skuffeplads. Skjulte løsninger er noget, flere og flere vælger, fordi de foretrækker glatte låger frem for skuffefronter.

8. Behold eksisterende hvidevarer

Har du hvidevarer kan du overveje at beholde dem alle – eller i hvert fald dem, der er pæne og i god stand. Har dine hvidevarer standardmål kan de normalt let udskiftes, hvis de skulle stå af eller du skulle få lyst til noget nyt senere.

9. Bevar installationer og VVS på sin plads

Hvis du vil flytte rundt på alle el- og VVS-løsninger, koster det hurtigt mange penge til håndværkere, fordi det er en type arbejde, man typisk ikke selv kan eller må udføre. Vil du have det billigst mulige køkken bør du derfor bevare vask, opvaskemaskine og lignende på den nuværende plads.

Selvom du lader nogle af køkkenets elementer blive, hvor de er, kan du sagtens få et køkken, der føles helt anderledes og ser anderledes ud. Tal gerne med én af vores konsulenter om mulighederne for at tage udgangspunkt i eksisterende installationer, selvom der skal tegnes et nyt køkken.
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*