Hvad koster et nyt køkken?

Gennemsnitligt koster et køkken hos Kitchn ca. 40.000,- (eksl. hvidevarer), men priserne starter allerede fra 7.000,- Hvor meget lige præcis dit nye køkken kommer til at koste, afhænger fuldstændig af de valg, du foretager. Her guider vi dig gennem de væsentligste punkter, der påvirker den samlede omkostning ved at lave nyt køkken.

7 ting, der afgør prisen på dit køkken

Du vil gerne have svaret på, hvad et køkken koster, og vi vil så gerne give dig det, men det er svært, fordi der er mange ting, der spiller ind i forhold til præcis på lige netop dit køkken.

De vigtigste ting, du skal holde dig for øje, når du lægger budget for dit nye køkken er:

» Køkkenets størrelse
» Materialer og bearbejdning
» Skuffer, indmad og udtræk
» Gør-det-selv eller fabrikssamlede skabe
» Hvidevarer
» Din køkkenforhandler
» Ændringer i rummet, installationer og VVS

Alt det ovenstående har betydning, noget mere end andet. Vi gennemgår det med dig, så du får en god forståelse af, hvorfor det er svært at svare på, hvad et køkken koster og du får også en god indikation af, hvor meget du bør afsætte til dit nye køkken, hvis du vil købe det hos Kitchn.


27.240,-


76.120,-


50.000,-

Se flere eksempler

med pris


Køkkenets størrelse

Det lyder måske banalt, men størrelsen på køkkenet har stor betydning for den samlede køkken-pris. Et stort køkken løber hurtigere op i pris end et mindre køkken, da udgangspunktet øges, i form af flere køkkenskabe og køkkenlåger.

For hver gang du opgraderer et materiale, uanset om det er bordplade eller lågefronter, koster køkkenet mere i takt med køkkenets størrelse. Selv relativt små forskelle på priser på låger giver let budgettet ben at gå på, hvis du har et stort køkken.

Afsæt et realistisk budget i forhold til dit køkkens størrelse, for mon ikke, du får lyst til at foretage nogle lækre tilvalg undervejs i processen med at finde ud af hvad dit nye køkken koster?

Hvidevarer

Når du skal vælge hvidevarer er der helt generelle funktioner, som du skal være opmærksom på. Her kan du se vores anbefalinger til standardfunktioner i hvidevarer som vi anbefaler, du prioriterer i dit køkkenbudget:

Ovn med Pyrolyse - Pyrolyse er et rengøringsprogram, som renser ovnen ved høj varme.

Induktionskogeplade - Kogeplader med induktion bliver ekstremt hurtigt varme, køler hurtigt ned igen og kogezonerne slukker selv, når man fjerne gryderne, så man skal ikke være bekymret for at glemme at slukke dem.

Emhætte - Rigtig mange har køkken/alrum i dag, så er det en fordel med en støjsvag emhætte. Sørg for at sikre dig at dit udluftningshul har den rette størrelse og din montering af emhætten er korrekt, eller får du ikke det optimale udbytte ud af din nye emhætte.

Opvaskemaskine - Overvej, om du ønsker bestikbakke, bestikkurv eller begge dele. Køb også gerne en støjsvag opvaskemaskine.

Køleskab - Hvis du ønsker at dine grøntsager skal holde sig friske og sprøde længe, så køb et køleskab med 0-zone. Tænk over hvor stor din køleskab skal være, og overvej om du skal have et kombineret køle-fryseskab.

Hos Kitchn vil vi gerne give dig et tilbud på hvidevarer, når du køber nyt køkken hos os. Nogle gange er der penge at spare, hvis du vælger en samlet pakke standard hvidevarer. Vi forhandler følgende mærker:

» Siemens
» Gorenje

Skuffer, indmad og udtræk

Skabe er altid billigere end skuffer, så hver gang du tilføjer skuffer til dit nye køkken frem for skabe, stiger prisen. Når du skal sammensætte et køkken, er det derfor en god idé at overveje, hvor mange skuffer, du reelt har behov for. Skuffer er en lidt dyrere løsning, da der er flere dele, der skal være styr på - men de giver samtidig et godt overblik over indholdet, så du kan strukturere dine ting bedst muligt.

Overvej også hvor brede skuffer og skabe skal være. En bred skuffesektion er billigere end to smalle skuffesektioner. Brede skuffer kan være en fordel, hvis du har et stort køkken og mange større ting, der skal opbevares, men i et mindre køkken kan brede skuffer være en udfordring, hvis man skal arbejde flere i køkkenet på samme tid.

Udtræk og skuffeindretning er lækre detaljer, men de får hurtigt de samlede omkostninger til at stige. For at give en fornemmelse af prisforskellen viser vi her nogle forskellige underskabs- og højskabsløsninger. Alle priser er for bredde 60 cm med Plano-lågen, der er vores billigste.
1 hylde

PLANO
Ca. 800,-


5 hylder


PLANO
Ca. 1800,-


2 skuffer

PLANO
Ca. 1800,-


Udtræksskab


PLANO
Ca. 6700,-


Gør-det-selv eller fabrikssamlet

At samle dit køkken selv er naturligvis den billigste løsning, men det er tidskrævende. Hos Kitchn kan vi tilbyde at samle dine skabe på fabrikken.

Fordele ved at købe samlet skabe:
» Det er billigere at lade os samle dine skabe, end at få en tømrer eller montør til det.
» Det er ekstremt tidsbesparende i monteringsprocessen.
» Du er sikret, at dine køkkenskabe er i vater.
» Det er meget nemmere at overskue de mange elementer, der skal til for at lave et helt køkken, når skabene ankommer samlet.
» Hvis du har købt skabe med udtræk, er de monteret i skabene når de bliver leveret.


Læs mere: Samling af skabe

Dit valg af køkkenforhandler

Den klassiske køkkenforhandler kan være en dyr løsning - særligt, hvis man selv er i stand til at sammensætte et køkken, og måske endda montere det selv. Når man handler i fysiske butikker er prisen højere, fordi forhandleren har flere udgifter.

Hos Kitchn, som er 100% online butik, ligger kontor, fabrik og lager det samme sted, og der er derfor ikke samme høje udgifter til butik, transport og personale. Det giver en øget fleksibilitet, som du mærker på prisen. Men det betyder ikke at du er alene om det, for vi har erfarne og dygtige fagfolk siddende klar til at hjælpe dig med at få bestilt et køkken, som ikke koster så meget som du troede.
Prøv vores tegneprogram
Lad os tegne for dig
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*