Rengøring af låger

Uanset om du skal gøre køkkenlågerne rene eller give dem på badeværelset en rengøring, så handler det om at vælge den rigtige tilgang. Hvordan du bedst gør dine låger rene, afhænger af, hvilken overflade, lågerne har. Læs med her, hvor vi guider i nogle af de mest almindelige lågeoverflader.

Laminat- og melaminlåger

Du kan rengøre disse med lunkent sæbevand og en let opvredet klud. Du må aldrig bruge skurepulver eller andre slibende rengøringsmidler. Hvis der er pletter som ikke umiddelbart kan fjernes, kan du bruge en opløsning af klorin og vand. Sørg for grundig aftørring og god udluftning, da ikke alle materialer tåler berøring med disse rengøringsmidler.

Matte folielåger

Til alle folielåger anbefaler vi til den daglige rengøring kun brug af helt almindelige rengøringsmidler såsom opvaskemiddel, Ajax eller lign. produkter, men uden tilsatte farvestoffer og skuremidler.

Pletter fra især farvede substanser og væsker vaskes så vidt muligt straks af med en opvredet klud, eventuelt tilsat et almindeligt rengøringsmiddel, som er ikke skurrende og uden farvestoffer. Undgå så vidt det er muligt, at lade pletterne tørre ind. Er der stadig noget af pletten tilbage, kan dette børstes væk med en varm opløsning af brun sæbe og en opvaskebørste eller blød neglebørste. Derefter vaskes sæberesterne væk med lunkent vand, og stedet gnides tørt med et vaskeskind. Det er kun i begrænset omfang muligt at fjerne pletter der har fået lov til at tørre ind i længere tid.

Højglanslåger – folie og malede

Ved daglig rengøring er det ofte tilstrækkeligt at aftørre højglans overfladerne med en microfiberklud. Ved vanskelige pletter kan det være nødvendigt at bruge en fugtig microfiberklud, opvredet i vand tilsat opvaskemiddel. Overfladen aftørres efterfølgende med en ren og tør microfiberklud. Anvend aldrig slibende rengøringsmidler såsom skurepulver, ståluld, nylonsvampe og lignende, da disse vil efterlade ridser i den blanke overflade. Der kan som følge af normal brug komme mindre ridser i en højglans overflade, men ved at følge ovennævnte vejledning, vil disse minimeres.

Malede låger med mat overflade

Til den daglige rengøring kan du klare dig med en klud eller et stykke vaskeskind og lunkent vand. Tør eventuelt efter med et viskestykke. Til den lidt grundigere rengøring kan du bruge en mild sæbeopløsning, evt. sæbespåner, ikke sulfo. Herefter tørres også efter med en tør klud eller et viskestykke.

TEGN DIT DRØMMEKØKKEN HER
Få tegnet dit projekt
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*