Køkkenkonsulenterne guider: Vælg den rigtige bordplade

Når du skal have nyt køkken, er der rigtig mange beslutninger, du skal igennem for at få den bedste løsning til dine og din families behov. Faktisk er det bevist, at der er ca. lige så mange beslutninger i forbindelse med et køkkenkøb, som der er dage på et år. Så hvis det kan føles uoverskueligt, er det helt forståeligt.

Hos Kitchn.dk er vores konsulenter fagfolk, og de har erfaringen til at hjælpe dig sikkert igennem de mange faser.

En af de beslutninger, der vejer meget i et køkkenprojekt, er valg af bordplade. For det første er bordpladen med til at bestemme designet og stilen på det nye køkken, og samtidig er bordpladen den overflade som er mest udsat. Derfor skal man gøre sig overvejelser omkring hvad bordpladen skal kunne holde til, hvor let den skal være at vedligeholde og hvor stor en del af budgettet man er parat til at bruge på bordpladen .

Når du har fundet den bordplade, du ønsker til dit køkken eller bryggers, skal der som regel også vælges en vask. Vi har både et udvalg af vaske til nedfældning som du kan se på webshoppen her, eller du kan få underlimet din vask i bordpladen. Når du vælger en underlimet vask er bordpladen produceret på specialmål.

Hvis du ønsker tilbud på en bordplade på specialmål og med undelimet vask, kan du kontakte vores konsulenter og få et gratis og uforpligtende tilbud her.
 

Hvad koster en bordplade?

Som nævnt kan en bordplade ende med at blive en stor del af køkkenbudgettet. Her spiller både materialevalget ind, men også hvilke forarbejdninger der skal laves, som eksempelvis special-udskæringer og underlimning af vask og kogeplade.

Hvis man ønsker en bordplade i den billige ende, men som er slidstærk og nem at rengøre, er en laminat bordplade det ideelle valg. Ønsker man en laminatbordplade men gerne vil have det lette og moderne udtryk som en helt tynd bordplade kan give, kan man investere lidt flere penge og købe en kompaktlaminat.

Med en træbordplade får man et helt anderledes varmt udtryk, og en bordplade som er rar og behagelig at arbejde på, samtidig med at den er bakteriehæmmende. En massivtræsbordplade koster mere end laminaterne, men den er også et levende produkt som forandrer sig ved brug. Du kan læse mere om vores massivetrsæbordplader her.

Materialet som er kendt som Corian, findes og så i andre varemærker under andre navne, og det er et materiale som er kendt for, at man kan lave optisk usynlige samlinger. Herudover er materialet  nemt at holde og det kan repareres og fremstå som ny med den rette behandling. Det som kan gøre Corian bordplader til en mere bekostelig løsning er ikke meter prisen, men samlingerne der kræver en uddannet montør.

I den dyre ende af bordpladematerialer ligger sten-materialer, som bl.a. kan være granit, marmor og komposit. Her får man en bordplade som kan holde til det meste og som bliver med at beholde den samme flotte overflade.

En af de nyeste trends indenfor bordplader er keramik bordplader, som fåes helt tynde ca. 12 mm og kan tåle varme.
På nuværende tidspunkt er keramik den bordplade på markedet med den dyreste meterpris.

Ønsker du at høre mere om de forskellige typer bordplader kan du kontakte os her.

Bordplader til køkken eller bryggers

En bordplade er en vigtig del af ethvert køkken eller bryggers. Bordpladen skal være et flot match til resten af elementerne i rummene, samtidig med at den skal være praktisk og slidstærk. Køkkenbordpladen bliver hver dag udsat for slid og hård brug – ikke bare under madlavningen, men også når børnene tegner eller laver lektier, når potteplanterne vandes, eller når nøglebundtet bliver smidt på bordpladen efter en lang arbejdsdag. Derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten af din bordplade.

Sørg for at vælge en slidstærk bordplade, som kan modstå brugen i køkkenet. Det kan du være sikker på at få, når du handler hos Kitchn.dk. Her er selv vores billigste køkkenbordplader i en høj kvalitet, som vi kan stå 100 % inde for – uanset om det er laminat eller massivt træ du vælger.

Billige bordplader i laminat
En laminatbordplade er et populært valg til både køkken og bryggers. Den er slidstærk, den er let at rengøre, og så er det en billig løsning, der findes i mange forskellige farver og mønstre. En laminatbordplade giver også gode muligheder for at underlime en vask.

En laminatbordplade er en slidstærk plade, der består af en spånplade med flere lag harpiksimprægneret papir samt en slidstærk melamin-overflade. En køkkenbordplade i laminat kræver stort set ingen vedligehold – den skal blot tørres over med en klud. Derudover er den modstandsdygtig over for både vand og snavs, der ikke laver pletter på overfladen.  

Bordplade i højtrykslaminat
Hos Kitchn.dk har vi et stort udvalg af højtrykslaminat-bordplader. Højtrykslaminat produceres, som navnet angiver, under højt tryk med mange slidlag, hvilket gør bordpladen meget modstandsdygtig over for den daglige slitage. Derudover er spånpladen under laminaten lavet med ekstra stærk overflade, der mindsker risikoen for at den pålagte laminat springer.

En billig byggemarkeds laminatbordplade har en laminat tykkelse på 0,4 mm. En billig laminatbordplade til køkken har en laminat tykkelse på 0,6 mm, men en ægte højtrykslaminat som vores bordplader er lavet med, har en tykkelse på hele 0,8 mm, hvilket betyder alverden i det daglige køkkenarbejde og sikrer en lang levetid for bordpladen.

Bordplade - gør det selv
En gør det selv-bordplade er en bordladestang, der giver mange muligheder for at klare opgaven selv. Alle vores gør det selv-bordplader leveres ekstra lange (4100 mm), så du får de bedste muligheder for at give dit køkken et flot finish uden længdesamlinger – og du er altid sikret hurtig levering.

Når du har lavet huller til rør, armatur, vask og lignende, så forsegl kanterne med silikone – det sikrer mod vandskader i laminaten.

HUSK: Når du skærer hul til vask, så skal hullet laves mindre end yderkanten på vasken, så den ikke falder igennem. Hvis der ikke medfølger en skabelon, er det et godt udgangspunkt at trække 10-15 mm fra vaskens omkreds hele vejen rundt.

Billig levering af bordplade
Hos Kitchn.dk er du altid sikret hurtig og billig levering direkte til din adresse. Ved ordrer over 2.000 kr. leverer vi dine varer gratis – ellers koster leveringen kun 75 kr.

Bemærk at bordplader betragtes som specialvarer, og de kan derfor ikke returneres.

KITCHN.DK - KØKKEN, BAD, BRYGGERS OG GARDEROBE

Kitchn.dk er en dansk køkkenfabrik, som ligger i Aulum, Midtjylland. Vi producerer elementer til køkken, bad, bryggers og garderobe i god kvalitet, og det har vi gjort siden 1973. Vi har med andre ord mange års erfaring med at producere til det danske marked. Vores løsninger bliver solgt i hele landet til både private, institutioner og erhvervskunder.

Vi har altid ønsket at gøre det nemt og billigt at få den helt rigtige løsning til dit køkken, bad, bryggers eller garderobe. Derfor har vi dygtige konsulenter, som gerne vejleder dig, tegner løsningen og hjælper med at få bestilt de rigtige varer, hvis du har brug for hjælp. Vi har udførlige og lette samlevejledninger til vores produkter, som er lavet til gør-det-selv-markedet. Hvis du hellere vil have færdigsamlede elementer, kan du naturligvis også vælge at lade vores fabrik samle elementerne for dig.

Har du lyst til at opleve vores løsninger, før du bestiller? Besøg gerne vores showrooms i Aulum eller i Valby, før du beslutter dig.

Support


Kontakt vores support, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller din ordre. Telefonerne er åbne hverdage fra kl. 8.30-15.30. Vores mailbox er altid åben.

info@kitchn.dk

0 varer i kurven