Konsulenterne guider: Valg af bordplade

Når du skal have nyt køkken, er der rigtig mange beslutninger, du skal igennem for at få den bedste løsning til dine og din families behov. Faktisk er der ca. lige så mange beslutninger i forbindelse med et køkkenkøb, som der er dage på et år.

En af de vigtigste beslutninger er valg af bordplade. For det første er bordpladen med til at bestemme designet og stilen på det nye køkken, og samtidig er bordpladen den overflade som er mest udsat.

Hos Kitchn.dk er vores konsulenter fagfolk, og de har erfaringen til at hjælpe dig sikkert igennem de mange faser.

Forskellige materialer

Billige laminatbordplader

En laminatbordplade er et populært valg til både køkken og bryggers. Den er slidstærk, den er let at rengøre, og så er det en billig løsning, der findes i mange forskellige farver og mønstre. En laminatbordplade giver også gode muligheder for at underlime en vask.

En laminatbordplade er en slidstærk plade, der består af en spånplade med flere lag harpiksimprægneret papir samt en slidstærk melamin-overflade. En køkkenbordplade i laminat kræver stort set ingen vedligehold – den skal blot tørres over med en klud. Derudover er den modstandsdygtig over for både vand og snavs, der ikke laver pletter på overfladen.

Bordplader i højtrykslaminat

Hos Kitchn.dk har vi et stort udvalg af højtrykslaminat-bordplader. Højtrykslaminat produceres, som navnet angiver, under højt tryk med mange slidlag, hvilket gør bordpladen meget modstandsdygtig over for den daglige slitage.

En laminatbordplades store fordel er, at den ikke kræver nogen form for vedligeholdelse ud over almindelig rengøring, hvilket nok også er med til at gøre laminat til et meget populært køkkenvalg. Højtrykslaminat er også temmelig varmefast og kan faktisk tåle op til 110 grader. Glatte laminatplader er mere modtagelige over for ridser end en med struktur.

En billig byggemarkeds laminatbordplade har en laminat tykkelse på 0,4 mm. En billig laminatbordplade til køkken har en laminat tykkelse på 0,6 mm, men en ægte højtrykslaminat som vores bordplader er lavet med, har en tykkelse på hele 0,8 mm, hvilket betyder alverden i det daglige køkkenarbejde og sikrer en lang levetid for bordpladen.


Massive træbordplader

Med en træbordplade får man et helt anderledes varmt udtryk, og en bordplade som er rar og behagelig at arbejde på, samtidig med at den er bakteriehæmmende. En massivtræsbordplade koster mere end laminaterne, men den er også et levende produkt som forandrer sig ved brug. Du kan læse mere om vores massivetrsæbordplader her.

Corian bordplader

Materialet som er kendt som Corian, findes og så i andre varemærker under andre navne, og det er et materiale som er kendt for, at man kan lave optisk usynlige samlinger. Herudover er materialet nemt at holde og det kan repareres og fremstå som ny med den rette behandling. Det som kan gøre Corian bordplader til en mere bekostelig løsning er ikke meter prisen, men samlingerne der kræver en uddannet montør.


Stenbordplader

I den dyre ende af bordpladematerialer ligger sten-materialer, som bl.a. kan være granit, marmor og komposit. Her får man en bordplade som kan holde til det meste og som bliver med at beholde den samme flotte overflade.


Keramikbordplader

En af de nyeste trends indenfor bordplader er keramik bordplader, som fåes helt tynde ca. 12 mm og kan tåle varme. På nuværende tidspunkt er keramik den bordplade på markedet, der har den dyreste meterpris.

Hvad koster en bordplade?

Som nævnt kan en bordplade ende med at blive en stor del af køkkenbudgettet. Her spiller både materialevalget ind, men også hvilke forarbejdninger der skal laves, som eksempelvis special-udskæringer og underlimning af vask og kogeplade. Prisen påvirkes især af materialevalget, som spiller ind på andre faktorer.
MATERIALE
KVALITET
EGENSKABER
MULIGHEDER
5 stjerner på Trustpilot
Hurtig levering til GLS pakkeshop
Betal først ved modtagelse
30 års garanti*